دستاوردهای جدید نزاجا؛ از «نفربر توپ‌دار» تا «بی‌سیم جهش فرکانس» و «نفربر رباتیک»/ ارتقای «شاهر» به «توپ تک‌تیرانداز»

امیر پوردستان
دستاوردهای جدید نزاجا؛ از «نفربر توپ‌دار» تا «بی‌سیم جهش فرکانس» و «نفربر رباتیک»/ ارتقای «شاهر» به «توپ تک‌تیرانداز»
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی گفت: همزمان با 29 فروردین سال آینده این نیرو از چندین دستاورد جدید خود در عرصه دفاع زمینی که به همت متخصصان داخلی ساخته شده رونمایی می کند

 

 

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت" امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: مثلث دانشگاه، وزارت دفاع و نیروی زمینی (جهاد خوکفایی) در راستای ساخت تجهیزات دفاعی مورد نیاز شکل گرفته و با ارتباط و تعاملی که تاکنون داشته است فعالیت‌های مطلوبی را در جهت رفع نیازهای دفاعی صورت داده اند.

وی با اشاره به اینکه نیروی زمینی متناسب با نوع تهدیدات ظرفیت‌های لازم را جهت مقابله ایجاد می کند تصریح کرد: در چند سال گذشته در حوزه تهدیدات با جنگهای ناهمتراز مواجه بودیم که می‌توانست در چندین جبهه ما را درگیر کند، اما امروز تهدیدات چهره خود را با استراتژی جنگ‌های نیابتی و مشارکتی تغییر داده است، که باید با درک صحیح از فضای تهدیدات زمینه مقابله را در دفاع زمینی فراهم نمود، که نزاجا در این خصوص تلاش های لازم را تاکنون انجام داده است.

** تولید «نفربر توپ‌دار» برای نخستین‌بار در خاورمیانه

وی افزود: یکی از خلاهایی که در حوزه تجهیزاتی با آن مواجه بودیم نفربرهای توپ‌دار بود؛ چراکه عمده محصولاتی که در این رابطه به‌واسطه کشورهای شرقی دریافت کرده بودیم نفربرهای مجهز به مسلسل با کالیبر حداکثر 30 میلیمتر بود.

اما بحمدالله این نفربر توپ‌دار که امروز به دست توانمند متخصصان جوان ما در سازمان جهاد خودکفایی مراحل ساخت نهایی خود را می گذراند با کالیبر 90 میلیمتری طراحی شده است که قدرت، برد گلوله و اجرای آتش آن در دفاع زمینی شرایط لازم را برای نیروهای عمل‌کننده‌ی ما تامین می‌کند.

وی در خصوص سطح‌بندی این دستاورد جدید ابراز کرد: نفربر توپ‌دار 90 میلیمتری نزاجا برای اولین‌بار در سطح کشور و خاورمیانه تولید می‌شود.

ساخت خودرو جدید کنترلی (رباتیک) با قابلیت شلیک از راه دور، دستاورد ویژه و دیگری است که فرمانده نیروی زمینی ارتش به آن اشاره کرد.

** «بی‌سیم جهش فرکانس» با قدرت ایجاد اختلال در فضای ارتباطی دشمن

امیر پوردستان در ادامه در پاسخ به سوال دفاع پرس مبنی بر دستاوردهای و عملکرد این نیرو در حوزه جنگ الکترونیک گفت: با توجه به اینکه رویکرد ما دفاع تهدید محور است، در این رابطه نوع تهدیدات در حوزه‌های مختلف رصد شده و متناسب با آن ظرفیت‌های لازم را ایجاد می‌کنیم.

فرمانده نزاجا اظهار داشت: در حوزه جنگال این احتمال وجود دارد که دشمن به‌واسطه سامانه‌های خود بتواند فضای ارتباطی ما را پارازیته کند. پس به کمک وزارت دفاع به سامانه «بی‌سیم جهش فرکانس» دست پیدا کردیم. این سامانه ضمن اینکه می‌تواند فضای پارازیته دشمن را بشکند و امکان ارتباطی ما را فراهم کند، با ارسال دیتاهای خود می‌تواند در سامانه های ارتباطی متجاوز ایجاد اختلال کند.

وی همچنین در این رابطه افزود: در حوزه مخابرات وجنگال کارهای بسیار ارزشمند دیگری نیز را انجام گرفته است، که در اختیار واحدهای عملیاتی قرار گرفته است.

**ارتقای تک‌تیرانداز شاهر با استفاده از سامانه ضدهوایی 23 میلیمتری

فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: یکی از مواردی که در نبردهای اخیر منطقه‌ای مورد توجه بود، حوزه تک‌تیرانداز است. همانطور که در حال حاضر می‌بینیم گروهک‌های تروریستی و تکفیری منطقه از این ظرفیت استفاده می کنند، لذا این جریان حرکت ما را در این جهت تسریع بخشیده است.

http://defapress.ir/IDNA_media/image/2014/08/36929_orig.jpg

وی تصریح کرد: درسال‌های گذشته نیروی زمینی برای تولید این سلاح اقدام کرده و سلاح شاهر برای نخستین‌بار در حوزه دفاع زمینی تمامی مراحل طراحی خود را در داخل طی کرده و مطابق تسلیحات تولید شده در گذشته، در این حوزه از مهندسی معکوس و نمونه‌برداری استفاده نشده است.

امیر پوردستان اضافه کرد: جهت طراحی و ارتقای سلاح شاهر، کالیبر این سلاح را از 14.5 به 23 میلیمتر ارتقا بخشیدیم، یعنی قدرت آنرا با تلفیق توپ 23 میلیمتری که در پدافند هوایی از آن جهت انهدام پرندهای دشمن استفاده می‌شود، ارتقا داده و بصورت یک تک تیرانداز 23 میلیمتری ساخته‌ایم، که مسلما این تغییر نیازمند مهندسی عمیق و دانش کاربردی است که بتوان تک تیراندازی ساخت که  با آن حجم آتش سنگین، بدون اینکه هیچ آسیبی به کاربر وارد کند، کار خود را در انهدام اهداف به نحو مطلوبی انجام دهد.

(گزارش دفاع پرس از تک‌تیرانداز بومی و قدرتمند شاهر را این‌جا و این‌جا بخوانید)

**طراحی و ساخت خودروی مین ریز 2.5 تنی

وی تصریح کرد: طراحی و تولید خودروهای تاکتیکی مین‌ریز از جمله این دستاوردها می‌توان به خودروی مین‌ریز اشاره کرد که در مدت کوتاهی می‌تواند سطح گسترده‌ای را مین‌ریزی کند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: این تسلیحات که به زودی از آن رونمایی می‌شود، در حوزه دفاع زمینی و جنگ ناهمتراز، قدرت اجرای ماموریت‌های عملیاتی را برای واحدهای عمل کننده نزاجا تسهیل کرده و متناسب با نوع تهدیدات برای ما کارآمد و نیازهای یگان های ما را دردفاع زمینی تامین می کند.

منبع دفاع مقدس