تدابير ويژه دولت براي مقابله با تحريم هاي يكجانبه غرب

تدابير ويژه دولت براي مقابله با تحريم هاي يكجانبه غرب
مسئولان اقتصادي دولت در جلسه اي به بررسي و تدوين راهكارهاي مقابله با تحريم هاي يك جانبه غرب پرداختند.

بسیج پیشکسوتان

در آستانه شروع دور جديد تحريم هاي خصمانه غرب عليه كشورمان چهار عضو كابينه دولت دهم شامل سيدشمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي، محمود بهمني رئيس كل بانك مركزي، مهدي غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت و رستم قاسمي وزير نفت با حضور در بانك مركزي جلسه ويژه اي براي مقابله با تحريم هاي جديد غرب برگزار كردند.
اين جلسه كه چند ساعت به طول انجاميد، در نهايت منجر به طراحي راهكارهاي مختلف براي مقابله با تحريم هاي جديد غرب شد.
به گزارش مهر، چهار عضو كابينه پس از پايان جلسه مذكور به دولت رفتند و تمام گزينه هاي مقابله با تحريم هاي جديد غرب را براي رئيس جمهور شرح دادند. گفته مي شود رئيس جمهور نيز دستورات خاصي براي اجراي اين راهكارها به اعضاي دولت داده است.
البته سيدشمس الدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي در اين باره گفت:«در روزهاي اخير جلسات اختصاصي با برخي مسئولان ذي ربط، وزراي مرتبط، رئيس كل بانك مركزي و خودم با رئيس جمهور برگزار كرديم و مستقل از آن هم جلساتي برگزار شد. در اين جلسات برنامه هاي آينده غربي ها را پيش بيني كرديم و متناسب با آن وارد عمل خواهيم شد.
وي با اشاره به نوسانات اخير بازار ارز گفت: معتقديم كه بايد امروز با دقت بيشتر و همت و تلاش مضاعف و جهادگونه وضع بازار ارز را دنبال كنيم.
حسيني در ادامه تصريح كرد: همچنان برنامه نرخ مرجع ارز در دستور كار ماست يعني در شرايطي كه احساس مي كنيم كه غربي ها مدام با فضاسازي هاي رسانه اي دنبال اين هستند كه در بازار موازي ارز قيمت را تحت تأثير قرار دهند ما بايد در بازار مرجع، ثباتي نسبي ايجاد كنيم كه اين ثبات ايجاد شده است و اين برنامه هم ادامه خواهد داشت.
وي گفت: برنامه هاي تحريم اقتصادي دو بخش دارد؛ يك بخش عمليات واقعي است كه نقل و انتقال پول را دشوار مي كند و آنها هر كاري كه مي خواستند بكنند تا حالا كرده اند، يعني احساس مي كنم كه بخش عمده اي از فشار آنان در اين زمينه تخليه شده ولي آن چيزي كه از آن دست بردار نيستند بخش رواني بازار است.
سخنگوي اقتصادي دولت با طرح اين پرسش كه آيا طي چند روز گذشته درآمدها و ذخاير ارزي ما كاهش و يا تقاضاي ارز ما افزايش يافته است، گفت: در ميدان عمل چنين اتفاقي نيفتاده و طبيعي است كه با يكسري كارهاي رواني مي توانند به آن بازار رواني دامن بزنند.
حسيني گفت: امروز به طور مشخص در بازار ارز متمركز شده ايم و دقتمان هم در رصد كردن آن بيشتر شده است يعني فعل و انفعالات بازار را مي دانيم و جابه جايي هاي ارزي كه صورت مي گيرد، براي ما مشخص است.
وي تصريح كرد ارز مورد نياز براي واردات كالاهاي اساسي تأمين شده است و ما مشكلي نداريم.
از سوي ديگر رئيس كل بانك مركزي هم با تأكيد بر اينكه ما در اعطاي تسهيلات ارزي براي واردات كالا مشكلي نداريم گفت: بحث نقل و انتقالات پولي را هم حل مي كنيم.
بهمني در گفت وگو با ايسنا افزود: ما براي واردات كالا هر ميزان كه ارز نياز باشد تخصيص مي دهيم. ما امروز مشكل ارز نداريم. چرا كه درآمدهاي ارزي ما از مصارف ارزي ما بيشتر است.
بهمني در اين مورد اظهار كرد: كل واردات ما 71 ميليارد دلار و كل درآمدهاي نفتي ما 100ميليارد دلار در سال است و اگر درآمدهاي ناشي از صادرات غيرنفتي و غيردولتي را هم حساب كنيم رقم درآمدها به 140ميليارد دلار مي رسد.
 

انتهای خبر/ع1

منبع:کیهان