چهارشنبه 17 دی 1393 | 10:45
شهید تقوی از بنیان‌گذاران اطلاعات رزمی سپاه بود
شهید تقوی از بنیان‌گذاران اطلاعات رزمی سپاه بود
فرمانده لشکر 31 عاشورا در دفاع مقدس و همرزم شهید تقوی با بیان اینکه شهید تقوی نقش برجسته‌ای در راه‌اندازی اطلاعات رزمی سپاه داشت، گفت: او ابتدای جنگ با لباس عربی، دشداشه و چفیه، سلاحی برمی‌داشت و سوار بر موتور به شناسایی می‌رفت

 

 

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت" سردار امین شریعتی، فرمانده لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع مقدس و از همرزمان سردار شهید "حمید تقوی" در گفت‌و‌گو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس گفت: هر آن چیزی که از این شهید بزرگوار بیان می‌شود مروبط به بعد از سال‌های 63 و 64 است که در رابطه با قرارگاه رمضان و سایر خدمات این سردار شهید است.

وی ادامه داد: زمانی که جنگ آغاز شد ما در سپاه اهواز بودیم. آن وقت سپاه اطلاعات شناسایی رزمی نداشت، البته اطلاعاتی داشت اما مربوط به شناسایی منافقین، گروهک‌ها و جریانات ضد انقلاب بود.

شریعتی تصریح کرد: وقتی عراق حمله کرد ما نیاز داشتیم که تیمی به شناسایی مناطق بپردازد و ببیند که عراق تا چه منطقه‌ای پیشروی کرده است. حمید تقوی جزو آن دسته از افرادی بود که با لباس عربی، دشداشه و چفیه، سلاحی برمی‌داشت و سوار بر موتور  به شناسایی می‌رفت و شب به سپاه اهواز برمی‌گشت.

همرزم شهید تقوی خاطرنشان کرد: بعد از این قضایا، تقوی به سپاه سوسنگرد منتقل شد. در سوسنگرد مسئول اطلاعات سپاه شهید زین الدین بود. چند وقتی شهید تقوی کنار دست زین الدین بود. تقوی آدم بسیار بسیار شجاعی بود که من هرچقدر از ایشان بگویم، کم است. او آدم بسیار متدینی بود. تنها روزهاییی که روزه نمی‌گرفت روزهای حرام بود. نمازهایش را اول وقت می‌خواند و اهل نماز شب بود.

شریعتی در این باره به بیان خاطره‌ای پرداخت و گفت: در سپاه سوسنگرد بود ساختمانی بود که مربوط به اطلاعات بود من هروقت که شب ها به این سخاتمان می‌رفتم می‌دیدم یک فانوس روشن است و شهید زین الدین و شهید تقوی در حال نمازشب خواندن هستند.

وی با بیان اینکه پس از مدتی شهید زین الدین به اطلاعات سپاه دزفول منقل شد، گفت: پس از رفتن زین الدین، تقوی مسئول اطلاعات سپاه سوسنگرد شد. شناسایی دشمن نیاز به افراد با تجربه و بلد منطقه را داشت. ما منطقه را بلد نبودیم. یکی از کارهای بسیار ارزشمند شهید تقوی این بود که از نیروهای بومی منطقه برای شناسایی استفاده کرد.

شریعتی افزود: او از افراد مورد اعتماد که برخی در سوسنگرد نیز نبودند، استفاده کرد. برخی از آن‌ها در اردوگاه‌های جنگ زده اسکان داشتند. او آن‌ها را پیدا کرد و به منطقه آورد و اولین گروه اطلاعات شناسایی را حمید تقوی در آنجا راه‌اندازی کرد.

وی بیان کرد: در منطقه سوسنگرد یک سری کانال‌های آبیاری کشاورزی بود که مستقیم به خاکریزهای عراق می‌رسید. این کانال‌ها عمق زیادی داشت. من یک بار همراه با بلدچی در این کانال رفتم و به خاکریز دشمن نزدیک رسیدیم و دیدم عراقی‌ها در سنگر نشسته‌اند و سیگار می‌کشند.

شریعتی ادامه داد: او وضعیت دشمن را با به‌کارگیری این بلدچی‌ها و نیروهای بومی روی کالک آورد.

وی اظهار داشت: زمانی که دهلاویه در دست دشمن بود، من در آن منطقه دیده‌بانی می‌کردم. من در آن برهه دو بار برای شناسایی به همراه شهید تقوی به دهلاویه رفتم. او با سازماندهی نیروهای بومی توانست بر زمین مسلط شود و دهلاویه را آزاد کند.

شریعتی خاطرنشان کرد: نیروهای بومی شبانه با بیل و کلنگ کانال حفر می‌کردند و خاک‌های آن را با گونی به عقب منتقل می‌کردند. در روز نیز به راحتی در آن کانال‌ها رفت و آمد می‌کردیم و تا نزدیک خاکریز عراقی‌ها می‌رفتیم.

وی تاکید کرد: سردار تقوی نقش برجسته‌ای در راه‌اندازی اطلاعات رزمی سپاه داشت و آن وقتی که تیپ عاشورا راه‌اندازی شد، یکی از عناصر مهم و تاثیرگذاری که در راه‌اندازی اطلاعات عملیات تیپ نقش داشت، شهید تقوی بود.

شریعتی گفت: او بعد از آن وارد قرارگاه رمضان شد، با بچه‌های تبریز، فارس، خراسان و سایر شهرهای دیگر آشنا شد و در این سال‌ها به عنوان نیروی برون مرزی وارد عراق شد.

او گفت: حمید تقوی بنیان‌گذار شناسیی رزمی سپاه بود که بومی‌های مورد اعتماد سوسنگرد، ابوهمیزه، هویزه را پای کار آورد و مسئول محور گذاشت. من یادم است که بین آنها پیرمردی بود که ما به او "بابابزرگ" می‌گفتیم. این پیرمرد روی موتور می‌نشست و به شناسایی می‌رفت.

شریعتی در پایان خاطرنشان کرد: آزادسازی سوسنگرد مدیون خدمات این شهید بزرگوار است. بعد از آن نیز عملیات‌های امام مهدی(عج)، 31 شهریور و چند عملیات دیگر انجام شد.

منبع :دفاع پرس

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.