دوشنبه 3 مهر 1391 | 10:08
استقلال از انگلیس فریاد سراسری در اسکاتلند
استقلال از انگلیس فریاد سراسری در اسکاتلند
هزاران نفر از استقلال طلبان اسكاتلند با برپايي تظاهرات «جدايي از انگليس» را فرياد زدند...

به گزارش خبرنگار گروه بین المللی بسیج پیشکسوتان:

هزارشان نفر از استقلال طلبان اسكاتلند با برپايي تظاهرات «جدايي از انگليس» را فرياد زدند.
شهر «ادينبورگ» در مركز اسكاتلند باز هم شاهد تجمع انبوهي از استقلال طلباني بود كه با فرياد «بله» به استقبال همه پرسي رفتند كه قرار است در آينده براي جدايي اين منطقه از انگليس برگزار شود.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي، گروهي از رهبران استقلال طلب از جمله «الكس سالموند» نخست وزير اسكاتلند در اين تجمع بزرگ مشاركت كرده بودند.
«سالموند» زمان برگزاري اين رفراندوم را پاييز 2014 اعلام كرد. «ديويد كامرون» نخست وزير انگليس چندي پيش با اظهاراتي نارضايتي خود از خواسته اين گروه و همچنين استقلال طلبان ولز و ايرلند اعلام كرده است.
سالموند كه رهبر حزب ملي گراي اسكاتلند است، در زمان رقابت هاي انتخاباتي وعده داده بود در صورت پيروزي همه تلاشش براي استقلال از انگليس را به كار گيرد. حزب سبزهاي انگليس نيز اعلام كرده از استقلال طلبان حمايت خواهد كرد.
گفتني است استقلال اين مناطق هزينه هاي سنگيني را بر انگليس تحميل خواهد كرد.
شبكه سلطنتي بي بي سي در اين باره طي گزارشي تصريح كرد يكي از نگراني هاي عمده لندن، از دست دادن تسلط بر نظام مالياتي است. اگر در صورت افزايش حداكثري اختيارات محلي دولت اسكاتلند، نظام مالياتي رقيب در اسكاتلند عادلانه تر از نظام مالياتي دولت مركزي باشد، شركت هاي بسياري مركز عمليات خود را به اسكاتلند تغيير خواهند داد تا از ماليات عادلانه تر و امتيازات ديگر اقتصادي بهره مند شوند. نتيجه چنين كاري، رونق اقتصادي و كاهش بيكاري در اسكاتلند به قيمت ركود و افزايش بيكاري در ديگر مناطق انگليس خواهد بود.
«آينده ما دست خودمان است، از خواسته هاي خود كوتاه نخواهيم آمد، بله به استقلال و ...» از جمله شعارها و دست نوشته هاي استقلال طلبان اسكاتلندي بود.
براساس تصاوير منتشر شده، مردم اسكاتلند در حالي كه پرچم هايي با تصاوير شير و به رنگ زرد و آبي حمل مي كردند، خواستار مشاركت هر چه گسترده تر مردم در اين همه پرسي و راي به استقلال اسكاتلند شدند.
برگزاري اين همه پرسي از آنجا حائز اهميت است كه احتمال دارد باعث ترغيب مردم ساير مناطق از جمله ويلز براي استقلال شود.
دولت انگليس هرچند سعي مي كند با گرفتن ژست دموكراسي خواهي خود را موافق برگزاري اين همه پرسي نشان دهد اما نگاهي به اظهارات رهبران اين كشور استعمارگر به خوبي نگراني آنها از برگزاري اين همه پرسي را به نمايش مي گذارد.
اين تظاهرات كه بازتاب زيادي در رسانه هاي بين المللي داشت با اعلام قبلي برگزار شد.
يادآور مي شود تبليغات براي مشاركت مردم در اين همه پرسي از اواخر ماه مه (خردادماه) و از سوي حزب ملي اسكاتلند و شمار ديگري از احزاب آغاز شده است.
اسكاتلند كه در شمال جزيره بريتانيا واقع شده تا اوايل قرن هفدهم تحت حاكميت پادشاه اسكاتلند قرار داشت اما با درگذشت اليزابت اول (فرمانرواي انگليس) پادشاه اسكاتلند سلطنت انگليس را نيز به ارث برد و پادشاه هر دو كشور شد. با اين همه اسكاتلند همچنان پارلمان و دولت مستقل خود را حفظ كرده است اما در اوايل قرن هجدهم و با تصويب قانون وحدت پارلمان دو كشور، دولت ملي اسكاتلند منحل و بريتانياي كبير شكل گرفت. حدود يكسال بعد، با وحدت رسمي با ايرلند، كشور «پادشاهي متحده» اعلام شد.
در سال 1998 با تصويب قانوني در پارلمان بريتانيا اسكاتلند داراي دولت و پارلمان محلي شد اما ملي گرايان خواستار لغو قانون وحدت با انگليس و كسب استقلال كامل هستند. مبارزات ساكنان اسكاتلند براي كسب اين استقلال مدت هاست كه ادامه دارد.
اسكاتلند كه در شمال انگليس واقع شده، حدود 5/5 ميليون جمعيت دارد و پايتخت آن ادينبورگ است.
ناظران سياسي اروپا مي گويند كه با استقلال اسكاتلند احتمالا موج استقلال خواهي به ويلز هم خواهد رسيد و به اين ترتيب روباه پير منزوي تر از هميشه خواهد شد.

انتهای خبر/

کیهان

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.