چهارشنبه 11 اسفند 1395 | 09:33
یادداشت/جام جم
پیام کوثر
پیام کوثر
حضرت زهرای مرضیه(س) با زندگی و مبارزه در عرصه های گوناگون عبادی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی نشان داد که یک بانو می‌تواند با حفظ حریم عفت و ارزش های انسانی در بسیاری از عرصه‌های اجتماعی حضور داشته باشد.

 

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت"  ، روزنامه جام جم در یادداشت امروز خود با عنوان «پیام کوثر » و به قلم استاد محمود حکیمی نوشت: 1ـ حضور اجتماعی: حضرت زهرای مرضیه(س) با زندگی و مبارزه در عرصه های گوناگون عبادی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی نشان داد که یک بانو می‌تواند با حفظ حریم عفت و ارزش های انسانی در بسیاری از عرصه‌های اجتماعی حضور داشته باشد.

2ـ دفاع از ولایت: فاطمه زهرا(س) در هنگام دفاع از حریم ولایت به میدان سخنوری نیز گام گذاشت و با ایراد خطبه های شورآفرین بسیاری از حقایق را فاش ساخت و برای نشان دادن چهره واقعی اسلام و اصل امامت و دفاع از ولایت از هیچ کوششی فروگذار نبود.

3ـ خیرکثیر: فاطمه زهرا(س) گذشته از سخنان پرشور خویش و با وجود وصیت نامه ای کوتاه که آموزه های اجتماعی بسیار فراوانی دارد همواره با انسان های دیگر با مهرورزی و محبت بسیار رفتار می کرد و براستی مفهوم «خیرکثیر» را در رفتار اجتماعی خویش آشکار ساخت. بسیاری از این رفتارهای انساندوستانه را وی از پدر بزرگوار خویش حضرت محمد(ص) آموخته بود، سخنان فاطمه(س) هم در خطبه تاریخی فدک و هم در نیایش هایش براستی پیامی برای انسان های فرزانه در طول تاریخ بوده است.

4ـ تقدم همسایه: امام صادق(ع) از پدران خویش و مخصوصا از امام حسن بن علی(ع) روایت می کنند: مادرم شب های جمعه را تا بامداد در محراب عبادت می ایستاد و چون دست به دعا بر می داشت مردان و زنان با ایمان را دعا می‌ کرد. اما درباره خود چیزی نمی گفت روزی به ایشان گفتم: «مادر، چرا برای خود نیز مانند دیگران دعای خیر نمی‌کنی؟» حضرت زهرا سلام الله علیها در پاسخ فرمودند: «فرزندم همسایه مقدم است»

5ـ درس بزرگ: حضرت زهرا سلام الله علیها زمانی با علی ابن ابیطالب ازدواج کرد که مسلمانان در بدترین شرایط زندگی به سر می‌بردند شرایط زندگی اصحاب صفه که گروهی از مسلمانان وفادار و یاران گزیده پیامبر بودند براستی دردناک بود افرادی چون سلمان، ابوذر، عمار یاسر و بلال در سایه پوشی از مسجد می‌خفتند و در نهایت عُسرت به سر می بردند. رسول اکرم (ص) در آن شرایط بسیار سخت می‌گفتند که هیچ تقاوتی نباید از نظر زندگی بین فرزندان زهرا(س) و دیگران باشد در حالی که دیگران برای رسیدن به پیروزی رنج می برند هرگز نباید خانواده من و نزدیکانم در رفاه زندگی کنند، این آموزه و نگاه پیامبر در تمام زندگی حضرت زهرا(س) و فرزندان معصومش در آینده نیز تجلی یافت و نمود آن را می توان در زندگی خود آن حضرت و دیگر ائمه اطهار آشکار ملاحظه کرد، درسی که شاید امروز بیش از هر زمان دیگری باید مسئولان و حاکمیت اسلامی به آن توجه داشته باشند.

نویسنده و پژوهشگر

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.