شنبه 16 اسفند 1393 | 09:29
حضور ناوگروه ایرانی در تنگه مالاکا/ ناو آمریکایی در کنار بندرعباس
حضور ناوگروه ایرانی در تنگه مالاکا/ ناو آمریکایی در کنار بندرعباس
ناوگروه سی‌وسوم نیروی دریایی ارتش صبح امروز در ادامه ماموریت خود وارد تنگه مالاکا شد تا با عبور از آن مسیر خود به سمت هند را ادامه دهد.

 

 

 

 

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت" ،ناوگروه سی و سوم ارتش جمهوری اسلامی در ادامه ماموریت خود و پس از ترک بندر جاکارتا اندونزی وارد تنگه مالاکا شد تا با عبور از آن مسیر خود را به سمت هند ادامه دهد.

این برای دومین بار است که یک ناوگروه ایرانی از تنگه مهم مالاکا عبور می‌کند. پیش از این ناوگروه بیست و چهارم متشکل از ناوشکن «سبلان» و ناو لجستیک «خارک»، با عبور از اقیانوس هند، خلیج بنگال از تنگه مالاکا  عبور کرده بود و برای اولین بار وارد بزرگترین اقیانوس جهان(آرام) شد.

این تنگه به دلیل نزدیکی به کشورهایی چون چین، ژاپن، مالزی و سنگاپور و تردد زیاد کشتی‌های نفتکش، تجاری، تفریحی و نظامی از اهمیت خاصی برخوردار است و عبور و مرور از آن کمی مشکل.

 

 

در همین راستا همزمان با حضور ناوگروه ایرانی در این تنگه یک ناو نظامی آمریکایی با شماره بدنهDDG-60 و نام PAUL HAMILTON و یک ناوچه سنگاپوری از کنار ناوهای ایرانی عبور کردند

 

عبور ناو آمریکایی از کنار ناوگروه ایرانی

تنگهٔ مالاکا (که در کنار تنگه‌های هرمز و باب المندب مهمترین مثلث تجارت دریایی جهان را تشکیل می‌دهند)، آب‌راهی درمیان سوماترا و شبه‌جزیره مالایاست که دریای آندامان در اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام متصل می‌کند و کشور سنگاپور نیز در جنوبی‌ترین نقطه این تنگه واقع شده است.

نام این تنگه برگرفته از نام بندر مالاکا در مالزی است که در سده‌های 16 و 17 میلادی از اهمیت به‌سزایی برخوردار بود

تنگهٔ مالاکا، قیفی‌شکل بوده و مساحتی در حدود 65 هزار کیلومتر مربع را در می‌گیرد.

این تنگه با 800 کیلومتر طول، بین 50 تا 320 کیلومتر عرض دارد که باریکترین قسمت آن در جنوب تنگه واقع شده و به سمت شمال عریض‌تر می‌شود.

تنگه مالاکا یکی از مهمترین گذرگاه‌های دریایی جهان شناخته می‌شود و از مهمترین بندرهای آن می‌توان به بندر بِلاوان در اندونزی و بندرهای ملاکا و پِنانگ در مالزی اشاره کرد.

بنا بر برخی آمار منتشر شده، نزدیک به یک چهارم از محموله‌های نفت خام دنیا از این تنگه عبور می‌کنند که پس از تنگه هرمز مهمترین شاهراه حمل و نقل دریایی نفت در دنیا بشمار می‌رود.

با شکل‌گیری پدیده شوم دزدان دریایی در منطقه خلیج عدن و تنگه باب‌المندب و حضور ناوگان دریایی حدود سی کشور جهان ازجمله ایران در این منطقه، در سالهای اخیر بواسطه ناامن شدن این منطقه برای دزدان دریایی، دامنه عملکرد آنها به سمت تنگه مالاکا نیز کشیده شده است.

این ناوگروه متشکل از ناو پشتیبانی بندرعباس و ناو رزمی نقدی سفر خود را از اوایل بهمن‌ماه با ماموریت محافظت از خطوط مواصلاتی کشتی‌ها و آموزش دانشجویان دانشگاه امام خمینی(ره) نوشهر آغاز کرده است.

ناوگروه 33 همچنین در راستای ماموریت خود روز بیستم بهمن‌ماه در بندر کلمبو واقع در سریلانکا پهلو گرفته بود و 3 روز در این کشور حضور داشت که فرماندهان و دانشجویان این ناوگروه در مراکز علمی و دریایی سریلانکا حضور یافته بودند.

پس از آن این ناوگروه جمهوری اسلامی روز 8 اسفندماه 93 و پس از گذشتن از خط استوا در بندر«تانجوگ پریوک» اندوزی پهلو گرفت.

بازدید ایرانیان مقیم اندونزی از یگان‌های شناور ایران در بندر جاکارتا، دیدار فرماندهان ناوگروه با معاون عملیات ناوگان غرب اندونزی و شهردار جاکارتای شمالی و بازدیدفرماندهان و دانشجویان از شناور لجستیک آب-خاکی اندونزی از مهمترین فعالیت‌های صورت گرفته ناوگروه 33 نداجا در اندونزی بود.

منبع : فارس

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.