دوشنبه 13 آبان 1392 | 09:37
دست استکبار؛
اندکی از جنایات آمریکایی در ایران
اندکی از جنایات آمریکایی در ایران
آنجا که صحبت از روابط میان دو کشور به میان می آید، باید به منافع دو کشور، احترام متقابل و موضع همسان و برابر احترام گذاشته شود؛ اما رابطه آمریکا با کشور ما همواره رابطه ای مستکبرانه و با اهدافی استعماری بوده است.

به گزارش " بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت"قدمت ارتباط رسمی سیاسی میان ایران و آمریکا به کمتر از 170 سال قبل بازمی‌گردد. عدم وجود ارتباط سیاسی میان این کشور و ایران نه فقط به این سبب بود که آمریکا از ایران فوق‌العاده دور بود بلکه اصولاً هزاران سال قبل که ایران سرزمینی نظام یافته و دارای ملتی یکپارچه و خداپرست بود، مملکتی به اسم ایالات متحده آمریکا، وجود خارجی نداشت.

نخستین نشان از آمریکای بی‌نام نشان

قدیمی‌ترین نشان از حضور کالاهای آمریکایی درایران به سال 1107 هجری قمری بر می‌گردد. یعنی زمانی که حدوداً تنها 200 سال از حضور اروپاییان در کشور کنونی آمریکا می‌گذشت.

نخستین فضولی تاریخی آمریکا در امور ایران، مشروطه‌ای که مشروعه نشد

میرزا محمدعلی پسر ملا محمدرضای محلاتی معروف به حاجی سیاح، یک جهانگرد ایرانی است که بی‌علاقه به سیاست نبوده است. پس از آنکه میانه وی و حکومت قاجار بر هم می‌خورد و بنابر آنچه روایت شده است، وی مورد ظلم این حکومت قرار می‌گیرد، این شخص راهی سفارت آمریکا شده از حمایت‌های آنها بهره‌مند می‌شود. جالب آنجاست که وی به‌عنوان نخستین ایرانی، طی سفری که به آمریکا داشته است به تابعیت این کشور در می‌آید. نکته قابل توجه دیگر در زندگی وی آن است که در هندوستان به دیدار یکی از رهبران فرقه اسماعیلیه می‌رود و پس از بازگشت به ایران، هم برای نزدیک شددن به روحانیت تلاش می‌کند و هم برای نزدیک شدن به حکومت! حتی گفته می‌شود قبل از آنکه میرزا رضای کرمانی ناصرالدین‌شاه را به درک واصل کند، وی درباره خطر این شخص به حکومت وقت هشدار داده بوده است! جالب‌تر اینجاست که وی بعدها در جریان مشروطه، کوشید تا تفنگداران حامی این جنبش از جمله سردار اسعد بختیاری را به سوی تهران فرابخواند. در نتیجه حضور قوای نظامی حامی مشروطه، جنایاتی در تهران به‌وقوع پیوست که از جمله آنان اعدام و هتک حرمت جنازه عالم جلیل‌القدر، شیخ فضل‌الله‌نوری بود. (1) که امام خمینی(ره) درباره وی چنین می‌گویند:« جرم شیخ فضل الله بیچاره چه بود؟ جرم شیخ فضل الله این بود كه قانون باید اسلامی باشد. جرم شیخ فضل الله این بود كه احكام قصاص غیر انسانی نیست. انسانی است او را دار زدند».(2)

درباره حضور این ایرانی آمریکایی شده در بعضی جایگاه‌های تاریخی دیگر نیز مواردی ثبت شده است. وی که طبق نوشته‌های خود در سفرنامه‌اش، مجذوب زرق و برق تمدن غرب شده بود، سندی بر دخالت آمریکا و غرب در جلوگیری از حرکت مشروطه به سمت قوانین شرع اسلام بود.

تبانی آمریکا برای اشغال ایران

همکاری اتحاد جماهیر شوروي(مجموعه جمهوری روسیه و کشورهای آسیای میانه و جمهوری‌های بالتیک و ... تحت حاکمیت کمونیسم) و انگلستان در اشغال نظامي خاك ايران به تاریخ شهريورماه سال 1320، رويدادي بود كه حمايت آمريكا را نيز به دنبال داشت.

اگرچه آمريكائي ها در شروع اين حمله مشاركتي نداشتند اما درباره این امر از پيش با آنان رايزني شده بود. چراغ سبز از سوی آنها به انگلستان و شوروی نشان داده شده بود.

ديدار فرانكلين روزولت رئيس جمهور وقت آمريكا با چرچيل نخست‌وزير انگليس بر روي عرشه رزمناو انگليسي «پرنس آو ولز» در اقيانوس اطلس در 20 مرداد 1320 و توافقهاي آنان بر سر ايران را بايد به عنوان يكي از مهمترين جلوه‌هاي تباني لندن و واشنگتن در مورد سرنوشت ايران تلقي كرد.(3)

کودتای ننگین 28مرداد / دخالت مستقیم سازمان جاسوسی آمریکا

روز 28 مرداد يادآور کودتاي سياهي است که شيريني نهضت ملي شدن صنعت نفت را به کام ملت ايران تلخ کرد. پس از پيروزي قيام سي تير به رهبري آيت‌الله کاشاني که باعث روي کار آمدن مجدد دکتر محمد مصدق شد، مصدق در صدد افزايش اختيارات خود و محدود کردن اختيارات مجلس شوراي ملي برآمد و بناي اختلاف با آيت‌الله کاشاني را گذاشت. بدين ترتيب او بدون توجه به نقش و رهبري آيت‌الله کاشاني در قيام سي تير که منجر به روي کار آمدن مجدد او شد، به پياده کردن شعار «جدايي دين از سياست» پرداخت و برخي روحانيون و نزديکان آيت‌الله کاشاني را دستگير کرد. عوامل داخلي و خارجي نيز آنچنان شخصيت اين مرد روحاني بزرگ و شريف را لکه‌دار کردند که شايد بتوان آن را در تاريخ ايران بي‌سابقه دانست. طرح کودتاي نظامي 28 مرداد را بايد در اصل، يک طرح انگليسي دانست. انگليس که پس از کوتاه شدن دست خود از صنعت نفت ايران، منابع بسياري را در منطقه و خصوصا ايران از دست داده بود، با قطع اميد از رسيدن به توافق، وارد مطالعه طرح يک کودتاي نظامي شد. در ابتدا آمريکا مخالف بود اما پيروزي آيزنهاور در انتخابات رياست جمهوري آمريکا باعث تغييرات عمده‌اي در سياست خارجي آمريکا شد. کرميت روزولت رييس اداره خاور نزديک سازمان سيا به سمت فرماندهي عمليات (کودتا) انتخاب شد و آمريکا و انگليس، ستاد مشترکي را در ايستگاه اطلاعاتي انگليس در قبرس تشکيل دادند و عمليات کودتا را طرح‌ريزي کردند. اگرچه اجراي نقشه کودتا در 25 مرداد شکست خورد و شاه از ايران فرار کرد اما سستي مصدق و دلايل مختلف ديگر باعث شد که در 28 مرداد 1332 کودتا عملي شود و سرلشکر فضل‌الله زاهدي مجري طرح کودتا به جاي مصدق نخست وزير شد و بدين ترتيب با قبضه شدن قدرت در دست استبداد داخلي و استعمار خارجي يکي از ننگين‌ترين دوره‌هاي استبداد در تاريخ معاصر ايران رقم خود و باعث حاکميت 25 سال ديکتاتوري محمدرضا شاه با حمايت مستکبرين و خصوصا آمريکا گرديد. اين واقعه تاريخي در‌س‌ها و عبرت‌هاي فراواني براي ملت ايران به همراه داشت و به عنوان يکي از تلخ‌ترين روزها در تاريخ ايران ثبت شده است.(4)

تصویب قانون کاپیتولاسیون در مجلس سنا

متأسفانه در تاریخ ایران، حق قضاوت کنسولی یا کاپیتولاسیون چند بار به بیگانگان اعطا شده است. شاه سلطان حسین صفوی و فتحعلیشاه (پس از شکست در جنگ ترکمانچای) ، از اعطای این امتیاز برای حفظ تاج و تخت خود استفاده کردند؛ دقیقاً به همین دلیل است که نام این پادشاهان ستمگر به‌عنوان خائنین به ایران در تاریخ ثبت شده‌است؛ اما باید گفت مفتضحانه‌ترین تصویب لایحه کاپیتولاسیون در زمان محمدرضاشاه رخ داد که در مجلس و آن هم در زمانی اعطا می‌شد که اکثریت مردم ایران بیدار شده‌ بودند. سردمداران مملکت در ازای دریافت دویست‌میلیون‌دلار وام مرتکب چنین خیانتی ‌شدند. درواقع شاه در مقام شخص اول کشور درحالی این ننگ را احیا می‌کرد که چندی قبل لغو شده بود . با سفر شاه به آمریکا در تیرماه 1343 و مذاکراتی که صورت گرفت، آمریکا اعطای کمکهای نظامی را به وضع مقرراتی در زمینه مسائل قضایی منوط کرد. شاه برای دریافت دویست‌میلیون‌دلار کمک نظامی، به امریکا قول مساعد داد. پس از بازگشت شاه از امریکا، لایحه کاپیتولاسیون در مجلس سنا طرح گردید .در سوم مرداد 1343 مجلس سنا جلسه فوق‌العاده‌ای تشکیل داد تا به بررسی لایحه چندفوریتی بپردازد. این جلسه از صبح تا نیمه‌شب ادامه داشت و سرانجام در نیمه‌شب لایحه کاپیتولاسیون مطرح گردید. حسنعلی منصور نخست وزیر وقت ، برای طرح لایحه تقاضای فوریت کرد. مجلس سنا وارد شور شد و جلسه سرانجام ساعت دوازده شب خاتمه یافت. در این جلسه، عده‌ای از سناتورها ناراضی بودند ولی نمی‌توانستند نارضایتی خود را ابراز نمایند. پس از این ، لایحه در تاریخ بیست‌ویکم مهرماه 1343 در مجلس شورای ملی نیز مطرح شد و در غیاب رئیس مجلس و 25 تن از نمایندگان به تصویب رسید. لایحه مزبور با هفتاد و چهار رأی موافق و شصت‌ویک رأی مخالف تصویب گردید. لایحه کاپیتولاسیون سرانجام سه‌ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با تصویب شورای انقلاب و دولت موقت، لغو گردید.(5)

ماجرای لانه جاسوسی و حمله نظامی به طبس

یقیناً هرگز از یاد هیچ ایرانی نخواهد رفت که ساختمان سفارت آمریکا در ایران، مرکزی برای جاسوسی علیه تمام ارکان کشور شده بود و این کشور قصد داشت تا به شاه مخلوع ایران با وجود همه جنایاتی که در پرونده خود داشت، پناه بدهد.

بعد از آنکه دانشجویان ایرانی در پاسخ به این رفتار آمریکائیان اقدام به گروگان گرفتن افراد حاضر در سفارت این کشور کردند، آمریکا کوشید تا با حمله نظامی برق‌آسا، به خیال خود اقدام به رهایی آنان کند؛ حال آنکه نفوذ آنها به خاک ایران در صحرای طبس، یکی از افتضاحات تاریخ نظامی آنان را برجای گذاشته و شکستی بزرگ را برایشان به ارمغان آورد.

این در حالی بود که با وجود اثبات جاسوسی ساکنان سفارت آمریکا، رفتار دانشجویان ایرانی با آنان، بسیار محترمانه و بر مبنای اصول اخلاقی اسلام بود. همچنین قبل از آزادی کل گروگان‌ها، زنان و سیاهپوستان به‌صورت یک‌طرفه از سوی دانشجویان ایرانی آزاد شده بودند.

همکاری با جنایات صدام

امروزه ثابت شده است که حمله صدام به خاک جمهوری اسلامی ایران با چراغ سبز آمریکا و با هدف نابود کردن انقلاب اسلامی صورت گرفته بود.

اکنون دیگر کمتر کسی را می‌توانید بیابد که نداند چه حجم وسیعی از حمایت‌های غرب خصوصاً آمریکا (در کنار حمایت‌های بی‌دریغ حکومت‌های دیکتاتور کشورهای عربی و نیز بلوک شرق به سردمداری شوروی سابق) متوجه صدام بود تا وی پیروز عرصه جنگ با ایران باشد.

در این بین موارد بسیاری برای اشاره کردن وجود دارد. مثلاً آنچه به عنوان برتری هوایی عراق در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی بر علیه اهداف اقتصادی، نظامی و صنعتی ایران رخ داد، ناشی از اتکای صدام به فناوری نظامی فرانسه بود که با چراغ سبز آمریکا صورت گرفت. صدام به واسطه همین حمایت‌ها و با اتکا به نیروی هوایی دوباره بازسازی شده خود، ابتکار هوایی جنگ را در دست گرفت و اگرچه صد درصد پیروز میدان نبود، اما توانست بر روی صادرات نفت ایران تأثیر بگذارد. جالب آنجاست که بعد از عملیات‌های ظفرمندانه والفجر8 و کربلای5، شکست‌های عظیم ارتش بعثی عراق با حمایت‌های آمریکا ترمیم شد. جالب آنجاست که سلاح‌های شیمیایی غربی با کمک میراژهای فرانسوی و حمایت‌های بی‌دریغ آمریکا در اختیار صدام قرار گرفت که شرح جنایات انجام شده با آنها، نیازمند نگارش هزاران کتاب و مقاله است.(6)

حمله به هواپیمای ایرباس ایرانی

یکی از وقیحانه‌ترین جنایاتی که تا ابد به‌نام آمریکا و ارتش ناجوانمرد این کشور ثبت خواهد شد، ماجرای کشتار مسافران هواپیمای مسافربری ایرانی است. هواپیمایی که غیرنظامی بودن خود را به فرمانده ناو آمریکایی اعلام کرده بود اما شلیک موشک به این هواپیما سبب قتل صدها مرد و زن و کودکی شد که هر چه بودند، نظامی نبودند و خطری برای نیروهای متجاوز آمریکایی در خلیج فارس نداشتند.(7)

آمریکا و ایادی وی بسیار تلاش کردند تا حقیقت را با شایعاتی مضحک از نظرها پنهان کنند اما حقیقت هرگز از دید آزادگان جهان پنهان نماند.

تحریم‌های ظالمانه

تحریم‌های ظالمانه علیه ایران که ابتدا با بهانه عدم رعایت آنچه «حقوق بشر» نامیده می‌شد، علیه مردم ایران اعمال و فشار اقتصادی ضد کشورمان شروع شد اما بعدها به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای ایران که البته مدرکی برای اثبات صلح‌آمیز نبودنش وجود نداشت، ادامه یافت.

ترور دانشمندان جوان ایرانی

ترور ناجوانمردانه دانشمندان جوان ایرانی که در تأسیسات انرژی اتمی ایران مشغول به فعالیت بودند، از سوی سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و با موافقت و همراهی آمریکا انجام شد. جالب اینجاست که این عملیات ننگین هرگز با واکنش مناسبی از سوی دولتمردان آمریکا مواجه نشد و این امر خود انگشت اتهام را به سمت سردمداران کاخ سفید گردانده و آنان را متهم ردیف اول کشتار مردان نام‌آور عرصه علم و جهاد هسته‌ای ایران معرفی می‌کند.

حافظه‌ای که به این سادگی‌ها پاک نمی‌شود

حافظه ملت ایران چنان قوی است که هرگز دشمنان خود را از یاد نمی‌برند، خصوصاً آنها که اکنون نیز با دشمنی خود ادامه داده و روند برخوردهای خصمانه خویش با مردم مسلمان ایران و سایر نقاط جهان را متوقف نکرده‌اند.

انتهای خبر/

فرهنگ نیوز

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.