چهارشنبه 28 آبان 1393 | 13:02
نشریه اخبار و تحلیل‌ها شماره 4000 چهارشنبه 28 آبان ماه 1393
نشریه اخبار و تحلیل‌ها شماره 4000 چهارشنبه 28 آبان ماه 1393

 

 

 

 

نشریه اخبار و تحلیل‌ها شماره 4000 چهارشنبه 28 آبان ماه 1393

سرمقاله

1- راه‌حل معضل خسارت‌بار وزارت علوم

نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته به «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی» وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رأی اعتماد ندادند. محور اصلی سخنان مخالفان احمدی که تأیید بیشتر نمایندگان مجلس را به همراه داشت، مسئله فتنه بود. نمایندگان مخالف، وی را به نقش داشتن در فتنه و همراه بودن با مجموعه‌های نقش‌آفرین در فتنه متهم کردند که شخص وی و موافقانش نتوانستند با منطق و قدرت و سند، این اتهام را رد کنند. برخورد مجلس با افرادی که از ابتدای دولت یازدهم به نحوی بر گرد منصب وزارت علوم چرخیده‌اند، نشان می‌دهد آن‌ها به این منصب و فردی که باید تصدی آن را برعهده بگیرد، بسیار حساسند و اصلی‌ترین شاخص این حساسیت را نیز مسئله «فتنه» وانمود ساخته‌اند و این، نکته ظریفی است که دولت در معرفی وزرای پیشنهادی برای این منصب باید به آن توجه کند تا این وزارت‌خانه مهم که گرفتار نابسامانی‌ها و عقب‌ماندگی‌هایی شده، از این وضعیت خسارت‌بار، خارج و هوای سالم، طبیعی و آرامش‌بخش به این محیط دمیده شود. ان‌شاء‌الله

2- مبارزه در سرزمین‌های اشغالی

تشدید روند جنایات صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان و سکوت معنادار دولت‌ها و سازمان‌های حقوق‌بشری در برابر این جنایات، خون فلسطینیان در مناطق مختلف این سرزمین را به جوش آورد و آن‌ها را به مقابله با جنایتکاران صهیونیست‌ واداشت. در آخرین رویارویی خونین که پس از آن رخ داد که صهیونیست‌های افراطی، یک جوان فلسطینی را به دار کشیدند، روز گذشته دو تن از فلسطینیان با عملیات استشهادی در بیت‌المقدس غربی، پنج صهیونیست را به هلاکت رساندند که سه تن آن‌ها تبعه انگلیس و آمریکا بودند و دوازده صهیونیست‌ دیگر نیز مجروح شدند که حال سه تن از آنان وخیم است. پس از این عملیات، نخست‌وزیر کودک‌کش رژیم صهیونیستی، نشست امنیتی فوری تشکیل داد و در پی آن، دستور تخریب منازل عوامل این عملیات را صادر و فلسطینیان را به برخورد با مشت آهنین تهدید کرد. نتانیاهو به‌گمان خود در حال استفاده از فرصتی است که نابسامانی منطقه برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده و در این راستا در حال سرعت بخشیدن به طرح‌های صهیونیستی برای فشار بیشتر بر فلسطینیان است که بخش بارز آن، در دست‌اندازی به مسجدالاقصی، زمین‌های فلسطینیان و افزایش ساخت شهرک‌های صهیونیست‌نشین مشاهده می‌شود. فلسطینیان که در معرض جنایات صهیونیست‌ها هستند و از نزدیک انواع زورگویی، دست‌اندازی و چپاول آن‌ها را می‌بینند و به‌درستی تشخیص داده‌اند با وجود تجاهل و تغافل جهانی، باید شخصاً شجاعانه در برابر صهیونیست‌ها بایستند، به این کار ستودنی روی آورده‌اند و وظیفه همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان است که به هر نحوی به آن‌ها کمک کنند تا بیش از این بر یک ملت ستمدیده ظلم نشود و هستی‌شان به یغما نرود. ان‌شاء‌الله

ترجمه

تهدید ایران و داعش؛ دوستی اضطراری عرب‌های خلیج‌فارس

گروه ترجمه ـ روزنامه جروزالم‌پست 19 نوامبر 2014 (۲۸ آبان) در مقاله‌ای به نشست اخیر شورای همکاری خلیج‌فارس در پرتو اختلاف‌های اعضای این شورا پرداخت و نوشت: عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین روز یکشنبه در مورد بازگشت سفرای خود به قطر پس از فراخوانی آن‌ها در ماه مارس، موافقت کردند که احتمالاً تلاشی به‌منظور ایجاد جبهه‌ای متحد علیه ایران شیعه و دست‌نشانده‌های آن در منطقه است. اتحاد علیه نیروی خارجی تهدیدکننده به دلیل نگرانی اعراب خلیج‌‌فارس در دستورکار قرار دارد که نشان‌دهنده اتحاد سنی‌ها در برابر مخالفان شیعه و نیز نگرانی از دولت اسلامی (داعش) است.

در ادامه مقاله آمده است: به دلیل اقدام غرب برای توافق هسته‌ای با ایران و متحد شدن با محور شیعه علیه دولت اسلامی و القاعده و پیشروی حوثی‌های طرفدار ایران در یمن یا پیشروی نیروهای شیعه در سوریه، عراق و لبنان، زنگ هشدار برای سنی‌ها به صدا درآمده است. در روزنامه الشرق الاوسط (تحت حمایت عربستان) که در پایگاه اینترنتی العربیه بازنشر شد، آمده بود امارات متحده عربی دومین کشور خلیج‌فارس پس از عربستان سعودی است که گروه انصارالله، جنبش حوثی‌های یمن را در فهرست تروریسم قرار می‌دهد. فیلیپ کارل سلزمن، استاد دانشگاه و کارشناس فرهنگ قبیله‌ای عرب در کتاب «فرهنگ و کشمکش در خاورمیانه» اظهار می‌دارد که ویژگی فرهنگ قبیله‌ای عربی چطور عمل می‌کند و چگونه امروز همچنان این ویژگی اثرگذار است. وی تشریح می‌کند: اصل وابستگی به کار رفته این است که «همواره از خویشاوند نزدیک‌تر علیه خویشاوند دورتر جانبداری کن.» این موضوع در ضرب‌المثل مشهور عربی آمده است که «من مخالف برادرانم هستم؛ برادرانم و من علیه پسرعموهای‌مان هستیم؛ برادرهایم و پسرعموهایم و من علیه دنیا.»

در پایان مقاله آمده است: در این مورد، این خانواده‌های مهم سنی‌های خلیج‌فارس هستند که علیه دشمنانی دورتر متحد می‌شوند؛ دشمنانی که به‌دنبال از هم پاشیدن نظم منطقه‌ای هستند. دیود اندرو وینبرگ،‌ کارشناس امور خلیج‌فارس و عضو ارشد در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، به جروزالم‌پست گفت که نشست یکشنبه‌شب ریاض «تاریخی» بود. وی گفت: «این نشست با مشارکت کشورهای سنی خلیج‌فارس صورت گرفت که طی دوره تشدید تهدیدات دولت اسلامی و افراط‌گرایان شیعه متحد ایران گرد هم آمدند... تنش اصلی درون شورای همکاری خلیج‌فارس به جایی نمی‌رسد... قطر و تلویزیون الجزیره این کشور همچنان سخنگوی اخوان‌المسلمین هستند... دوحه و همسایگان آن همچنان در مورد حمایت از گروه‌های مختلف در جنگ‌هایی مانند لیبی و سوریه اختلاف خواهند داشت.» اران سگال، دستیار پژوهشی در مرکز مطالعات ایران و خلیج‌فارس- در دانشگاه حیفا می‌گوید: آشتی کشورهای خلیج‌فارس «پیش از نشست سالانه مورد انتظار و نیاز بود... اما به این معنا نیست که همه مسائل پایان یافته است.»

اخبار و تحلیل‌ها: نشست ریاض بیانگر نگرانی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس از تحولات منطقه است و تلاش برای رفع اختلافات نیز از شدت این نگرانی حکایت دارد. با وجود این نشست و ظاهری از حل اختلافات به نظر می‌رسد عمق اختلافات اجازه رفع و رجوع آن را نمی‌دهد و اختلاف‌ها در حالت راکد باقی می‌ماند و در موقع لزوم، فعال می‌شود. با هر تغییر جدیدی در شطرنج پیچیده‌ منطقه، فعال شدن این اختلافات امکان‌پذیر می‌شود.

 

اخبار

گزارش آسوشیتدپرس از نقطه گریز ایران؟!

 خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که آمریکا تنها ۴۵۰۰ سانتریفیوژ ایران را می‌پذیرد. آسوشیتدپرس به نقل از برخی از کارشناسان مدعی شده است که هم‌اکنون نقطه گریز ایران، ‌یعنی مدت‌زمانی که ایران نیاز دارد تا بتواند به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کند، سه ماه  است! و آمریکا و سایر کشورهای ۵+۱ درصدد هستند که این فاصله زمانی را طولانی‌تر کنند. بنا بر این گزارش، در آغاز مذاکرات طرف آمریکایی تنها با برخورداری ایران از ۱۵۰۰ سانتریفیوژ موافق بوده است؛ اما هم‌اکنون و پس از پیشرفت‌های حاصله، آمریکا با 4500 سانتریفیوژ نیز موافقت کرده است،‌ مشروط بر اینکه ایران امتیازات دیگری واگذار کند. یکی از امتیازات مورد نظر آمریکا،‌ کاهش ذخایر گاز اورانیوم ایران است. این گاز در آغاز مراحل غنی‌سازی به سانتریفیوژها تزریق می‌شود. کاهش ذخایر گازی، یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌تواند نقطه گریز هسته‌ای یک کشور را بالا ببرد. بنا بر این گزارش، ایران در ابتدا با این پیشنهاد موافق بوده است؛ اما هم‌اکنون در حال مذاکره با روسیه درباره این موضوع است، چرا که مقرر شده است که این ذخایر در روسیه نگهداری شوند. به گفته «سیمور» کارشناس مرکز بلفر در دانشگاه هاروارد، آمریکا با هر توافقی که بتواند نقطه گریز هسته‌ای ایران را بالا ببرد، موافق است. آسوشیتدپرس به نقل از برخی منابع دیپلماتیک مدعی شده است که ایران تقاضای خود برای تعداد سانتریفیوژهای فعال را از ۱۰ هزار به ۸ هزار عدد کاهش داده است؛ ‌اما این رقم صرف‌نظر از میزان ذخایر گاز اورانیوم ایران، برای طرف غربی قابل پذیرش نیست.

   اخبار کوتاه                    

* با وجود تأکید رهبر انقلاب بر مرزبندی مسئولان با فتنه‌گران، در دیدار با هیئت دولت، به‌تازگی سیدمحمد میرمحمدی، استاندار یزد، در اقدامی قابل‌تأمل، با یکی از سران اصلی فتنه ۸۸ دیدار کرده است. نکته جالب این اتفاق آن است که خبر این دیدار به‌طور رسمی در پایگاه‌های خبری استانداری یزد درج شده و علت این دیدار «پیگیری رفع مسائل و مشکلات استان و گفت‌وگو در جهت تسریع در روند اجرای خط دوم انتقال آب به استان و احداث سد بهشت‌آباد» عنوان شده است!

* یکی از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، در روز خاکسپاری هنرمند تازه‌درگذشته، طی نشستی تحت عنوان «آینده اصلاح‌طلبی» از ارتباط میان سیاست و سلامت انسان‌های یک جامعه سخن گفت و تأکید کرد: ما باید در مورد سرطان و موضوعات مرتبط با مردم با یکدیگر صحبت کنیم تا به اهمیت آن پی ببریم. در همین رابطه یکی از چهره‌های اصلاح‌طلب نیز در یادداشتی مطبوعاتی درباره درگذشت خواننده جوان و بیماری او، بحث به پارازیت‌های ماهواره‌ای(!) اشاره کرده است. به نظر می‌رسد جریان اصلاحات قصد دارد یکبار دیگر با سوء‌استفاده از  برخی مسائل اجتماعی و غیرسیاسی موجی از تخریب و اتهام را علیه نظام در کشور به راه بیندازد.

* علی تاجرنیا، عضو برجسته جبهه منحله مشارکت، رئیس منطقه تهران این حزب و از اعضای ستاد مهندس میرحسین موسوی که سابقه بازداشت و محکومیت در دادگاه انقلاب به علت حضور فعال در فتنه ۸۸ را دارد، به‌تازگی به‌عنوان دبیر شعبه دوم هیئت عالی انتظامی منصوب شده است. این در شرایطی است که هیئت عالی انتظامی مرجع عالی رسیدگی به شکایات پزشکی است و از اهمیت خاصی برخوردار است. به نظر می‌رسد هر روز که از فعالیت‌های دولت یازدهم می‌گذرد، فرصت عرض‌اندام برای عناصر مرتبط با فتنه در دولت افزوده می‌شود.

* درحالی که رئیس‌جمهور محترم، هرگونه لجبازی بین دولت و مجلس در معرفی وزرای پیشنهادی (از یک جریان خاص) و در عین حال رأی ندادن مجلس به آنان را رد کرد؛ اما روزنامه دولتی ایران در سرمقاله خود نوشت: «سران مجلس امروز ادبیات احترام‌آمیزی نسبت به گفتمان اعتدال و کارنامه دولت دارند؛ اما روی دیگر نگاه منصفانه به بهارستان حکایت از آن دارد که نگاه اعتدالی، سایه بلندی در بهارستان ندارد. چهار رأی عدم اعتماد و ممانعت از معرفی دو گزینه مورد نظر دولت برای یک وزارت در عمر کوتاه دولت یازدهم از سوی مجلس نهم، گواه آن است که برخی نمایندگان از تمام ابزارها و اختیارات قانونی خود علیه دولت بهره برده‌اند!»

 

 

منبع : پایگاه تحلیلی خبری بصیرت

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.